tiistai 11. huhtikuuta 2017

Rs-virus tällä kertaa

Aamulla herätessä arvoin vielä suuresti, että onko tuo lapsi sairas vai päiväkoti-kuntoinen eli oikeasti aika terveen oloinen. Vajaa tunti heräämisen jälkeen mitattiin lämpö ja se oli 37,6 joten päätös oli helppo - jäimme kotiin. Lisäksi nenä vuosi ja yskitti, mutta ei mitenkään kovin paljoa kuitenkaan.


Aamulla Leo vielä jaksoi jammailla koneelta tulevan musiikin tahtiin, koska kuulokkeilla musiikin kuuntelu on jotain huippu hauskaa ollut jo pidemmän aikaa :) Pääasiassa jälleen katselimme DVD:tä ja vähän leikimme paloautolla sekä luimme kirjoja. 

Päikkärit venyi n. 4,5h ja silloin tiesin, että tuo lapsi on oikeasti kipeä. Toki useampaan otteeseen herättiin yskimään tai itkeskelemään, mutta aina uni jatkui lopulta. Ja tuolloin 4,5h kohdalla minun oli pakko kiskoa poika ylös, koska meillä oli lääkäriaika varattuna. Ventolinea annoin, koska yskä tosiaan oli voimistunut ja rohina alkoi olla maallikonkin korvaan aika hurjaa. Sen lisäksi mittasin kuumeen, joka oli aikalailla 38,5 astetta.


Lääkärillä kävimme ruoka-asioissa, mutta siellä lääkäri totesi, että RS-virus näyttäs olevan kyseessä ja määräsi siihen hurjat määrät Ventolinea. Toivotaan, että Ventoline nyt noissa määrin auttaisi ja ei pahenisi enää yskät tai rohinat! Saimme me sieltä myös ruoka-juttuihin apuja ja lähetettä ravitsemusterapeutille, mutta otetaan tästä erikseen postaus :)


Puuha Peten ja Ventolinen voimalla mennään siis tämä ilta. Ja todennäköisesti myös huominen, ehkä myös ylihuominen. Nyt vaan peukut pystyssä, että tuo Ventoline riittäisi :) Jotenkin tämä tauti alkoi vain niin nopeasti - ensin toinen oli vain vähän kipeä ja muutamia tunteja myöhemmin hengitys jo kunnolla ahtaalla, vaikka avaavaa astmalääkettäkin oli saanut.

Onko muilla nyt sairasteltu? Nyt on niin kamalasti kaikkea liikkeellä :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti