lauantai 15. huhtikuuta 2017

Voiko taaperon kanssa leikkiä?

Hiljalleen leikkiminen alkaa onnistumaan. Minusta henkilökohtaisesti on aivan ihanaa, kun tämän pienen taaperon kanssa pystyy hiljalleen leikkimään. Tähän asti pääasiassa on vain huristeltu autoilla tai rakennettu tornia, mutta nyt pystyy ottamaan esim. Duplot tai junaradan ja edes hiukkasen kehittelemään jotain leikin kaltaista. 


Tänä aamuna olemme ehtineet leikkiä Duploilla jo noin 40min leikit. Ensin rakennettiin yhdessä talo ihmisille ja eläimille, sitten pihaa (taapero tiesi kertoa, että sinne kuuluu keinu ja kukkasia), sen jälkeen huristeltiin autoilla, vauva lähti isän kanssa vaunukävelylle ja äiti lähti moottoripyörällä kauppaan, jossain kohti hyökkäsi hai joka olikin kiltti ja jäi leikkimään muiden kanssa. Vielä leikkiä joutuu sanoittamaan paljon ja itse olemaan aktiivisena osapuolena, jos tahtoo leikin kestävän minuuttia pidempään, mutta nykyään tuo taaperoinen lähtee jo leikkiin täysillä mukaan :) Uskon, että tästä se mielikuvitus ja itsenäinen leikki voi lähteä kehittymään. Ja kyllähän hän jo joissain kohti lähtee selkeästi leikkiä ohjaamaan ja niihin on mielestäni tärkeää tarttuakin - mm. hän toi leikkiin hain ja laittoi äidin sinne moottoripyörän selkään.


Junarata on toinen, jolla on saatu leikkiä hiljalleen aikaiseksi. Vihdoin äiti saa rakentaa radan ja pääasiallinen tarkoitus ei olekaan sen rikkominen (välttämättä!), vaan radalla oikeasti ajaa junat ympäriinsä. Ihmisiä menee junan kyytiin, poistuu kyydistä, välillä ihminen istuu aseman penkillä odottamassa junaa ja välillä junat noudattaa liikennevaloja. Pääasia on, että joka kerran junarata on erilainen, niin meidän taaperomme tykkää :)

Uskon, että päiväkodilla on ollut tähän hurja vaikutus. Leon ryhmässä kuitenkin on vanhempia lapsia, jotka varmasti jo leikkivät monenlaisia leikkejä ja voisin kuvitella, että meidän pikku taaperon on päästävä isompien leikkeihin mukaan, jolloin on varmasti pakko oppia leikkimään erilaisia leikkejä eikä voi enää vain hajottaa ja ihmetellä! Isommat lapset kun tuskin ilahtuu, jos toinen vain hajottaa leikit.. Mutta ihan hurja kehitys leikkimisessä tapahtunut tässä ihan viime aikoina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti