tiistai 30. toukokuuta 2017

Tarvitseeko taaperon harrastaa?

Minä olen jo kääntänyt ajatukset syksyyn ja alkanut miettimään, että pitäisikö meidän aloittaa joku kiva harrastus; Äiti-lapsi-jumppaa, perhe-futista, vesipeuhulaa vaiko kenties nallepainia? Siinäpä vasta kysymys!

Meillä asuu pieni touhottaja, joka viihtyy vedessä, tykkää potkia palloa, rakastaa sählymailaa sekä palloa, nauttii kiipeämisestä, kuperkeikoista ja sängyllä leikkimielisestä painista isänsä kanssa. Jotenkin tulee sellainen fiilis, että tämä lapsi voisi viihtyä jo jossain "ohjatummassakin" touhussa. Tokikaan 2v ei ole mitään maailman ihmeellisintä ohjattua toimintaa ja aika vapaamuotoista se loppujenlopuksi on. Silti koen, että tämä lapsi voisi tosissaan tykätä jostain sellaisesta. 

Vesipeuhula toki olisi hauska idea näin uinti-ihmisen näkökulmasta. Toisaalta, jos pysyisimme terveenä ja emme tulisi kipeäksi jokaisen uintikerran jälkeen, niin voisimme käydä omatoimisesti uimassa koko perheen voimin. Olenhan itse ohjannut joitakin vuosia vesipeuhulaa, joten kyllähän sitä varmaan omankin kanssa selviytyy siellä vedessä! 


Perhe-futis sitten taas olisi tuon miehen juttu ja toki Leokin tykkää pallon kanssa tekemisestä. Silti jotenkin en tahtoisi vielä laittaa lasta "yhden tietyn lajin" pariin. Toisaalta tämän ikäisillä varmasti perhe-futiksessa olisi paljon monipuolista tekemistä ja muutakin kuin pelkkää pallon potkimista. Sen vuoksi kyseinen harrastusmuoto on todellakin päässyt listalleni. 

Nallepaini on uusin mahdollisuus johon törmäsin nettiä selaillessani. Kyseessä on alle kouluikäisten paini, jossa on lapsi + vanhempi mukana. Kuulostaa hurjan hauskalle, jos minulta kysytään! Ja tämäkin on sellainen, josta Leo voisi nauttia koko sydämestään; niin kovasti tuo nauttii ainakin isänsä kanssa painimisesta. Ja nallepainin näkisin sellaisena, jossa varmaankin tehdään monipuolisesti kaikenlaista ja se olisi tämän ikäiselle kyllä huippuhomma.


Äiti-lapsijumppaa, taaperojumppa. Nämä kaikki tällaiset kiinnostaisi jo pelkästään nimensä puolesta; nämä ei ole lajisidonnaisia lainkaan, vaan oikeasti voisi olettaa olevan kaikkea kiipeilystä kuperkeikkoihin. Ja mikä olisikaan parempi alku ohjatulle toiminnalle, kuin tällainen missä oikeasti olisi kaikkea laidasta laitaan?

Tiedän, että 2v voi hyvinkin olla ilman mitään harrastusta ja ei sitä vielä todellakaan varsinaisesti tarvitse. Mutta minä näen nämä sellaisena lapsen ja vanhemman (/vanhempien) yhteisenä hauskana tekemisenä. Minun mielestäni 2v ikäistä ei tarvitse vielä nähdä mukana NHL:ssä, olympialaisissa tai Valioliigassa vaan mielestäni tämän ikäiselle on ihana tarjota mielekästä tekemistä. Ja meillä selkeästi kun tykätään liikkua ja touhuta, niin mikä jottei sitten kerta viikkoon yhteisesti ja hiukka ohjatusti! :) 

Harrastetaanko muilla jotakin, mitä? Vai onko suunnitelmissa aloittaa kenties syksyllä jotain?

6 kommenttia:

 1. Me ollaan nyt vuoden verran käyty jumpassa/liikuntaleikkikoulussa ja ollaan kyllä tykätty! Nyt syksyllä kun A täyttää 3v, olemme ajatelleet laittaa hänet johonkin uimakouluun.

  Eihän taapero tosiaan välttämättä harrastuksia tarvitse niinkään, mutta se on kyllä juuri ihanaa yhteistä aikaa ja tekemistä meille ja siksi kyllä suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teillä on tykätty! :)

   Poista
 2. Samat ajatukset pyörii täällä! Meidän tytöille ois ominainen joku sirkuskoulu - pitäisi perehtyä vähän :) Nallepaini kuulistaa mainiolta! Niin nuo muutkin kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkustelu voisi olla myös mukavaa! Meillä päin sirkustelut tuntuivat alkavan 3v iästä, mitä tuossa eilen tosiaan asiaa tutkin. Että sitten oli noita taaperojumppia, jotka olivat ehkä lähimpänä. Toki eri kaupungeissa eri vaihtoehdot :) Toivottavasti löytyy jotain mukavaa syksylle!

   Poista
 3. Itse ohjaan lasten jumppaa ja voimistelua ja lapset kyllä kovasti kuulemma kotona aina odottavat pääsevänsä jumppaan! Ja onhan se tosi paljon avuksi koordinaation kehittymiseen ja kaikkeen muuhunkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan harrastaminen hauskaa tekemistä lapsille! :) Niin erilaista kuitenkin, kuin mitä esim. kotona pystytään toteuttamaan. Isommille siellä on kuitenkin sitten jo ne kaveritkin jne. Näille pienille lähinnä vanhemman kanssa yhteistä aikaa, uudenlaista tekemistä ja kenties välineistöä jota kotoa ei löydy :)

   Poista