tiistai 23. toukokuuta 2017

Voisiko tästä olla apua?

Kaseiini-allergia?
Kohonnut riski suolistotulehduksiin
Kohonnut riski immuunipuolustuksen ongelmiin
Lactobasilliukset puuttuu
Riski autisminkirjon sairauksiin
Jokin ylläpitää pientä tulehdustilaa
Sinkki voi olla alhainen


Kävimme FLT ravintovalmentajalla ja sieltä saimme aika paljon uutta näkökulmaa irti. En todellakaan voi tietää, että johtaako tämä(kään) yhtään mihinkään, mutta pakko sanoa että pitkästä aikaa saimme paljon irti jollakin asiantuntijalla käynnistä. Itse olen valmis kokeilemaan kaikki mahdollisuudet, joilla voidaan saada Leon tilannetta paremmaksi ja tällä hetkellä funktionaalinen lääketiede ei kuulosta yhtään hullummalle idealle.

Mikä kumma on FLT? "FLT tulee sanoista funktionaalinen lääketiede, jonka periaatteille ravintovalmennus perustuu. Funktionaalinen lääketiede on terveydenhoidon alue, joka painottaa kehon oikean ja optimaalisen toiminnan merkitystä terveyden palauttamisessa ja sairauksien hoitamisessa." Kerrotaan ravintovalmennus-sivustolla.

Jostain on aina aloitettava, joten jos aloitetaan vaikka MDD-testistä, jonka tuloksia kävimme hänen kanssaan läpi. Suolistossa on tulehdusta, mutta ei mitään ihan kamalaa kuitenkaan. Sen sijaan bakteerikannat kertoi kohonneesta riskistä suolistotulehdukseen sekä immuunipuolustuksen ongelmiin pidemmällä aikavälillä. Eli jos suolistoa ei saa kuntoon, niin todennäköistä on suoliston tulehtuminen ja/tai immuunipuolustuksessa ongelmia. Toki näistä molemmista lienee jo jonkinlaisia viitteitä - kuumetauteja, streptokokkia ja muuta on elämään mahtunut sekä tuo suolisto ollut aina enemmän tai vähemmän tulehtunut. Yksi kohdista osoitti myös kohonnutta riskiä autisminkirjon sairauksiin, MUTTA kaksi muuta taas oli niin alhaisia arvoja että suolisto ei anna viitteitä moiseen. 

Maitohappobakteerit, eli mhb. Leo on koko elämänsä syönyt maitohappobakteereja purkista sekä saanut niitä korvikkeesssa. Monet niistäkin on oireillut, kuten arvata saattaa. Leolla on nyt koko kevään mennyt lactobasilliuksia, mutta silti niitä ei ollut lainkaan testin mukaan. Hirveästi niitä ei tuossa testissä kuuluisikaan nähdä, mutta aivan kuolleitakaan ne eivät saisi olla.. Nyt aloitamme jälleen uuden mhb-valmisteen tämän ravintovalmentajan suosituksen mukaan ja toivomme, että niiden kautta saisimme lactobasilliukset pysymään suolistossa. Testiin tulossa siis Biolatte original-L, johon olenkin jonkin verran törmännyt allergia-piireissä, mutta mitä emme ole vielä ennättäneet testaamaan aiemmin.

Kuitu oli yksi suurimpia juttuja, joita kävimme läpi. Nimittäin testin mukaan Leo saa kuituja aivan liian vähän. Ja liian vähäinen kuitujen saanti vaikuttaa suoraan suoliston kuntoon. Parhaimmillaan
kun pääsemme aloittamaan kuitulisän pian, niin muutoksia olisi nähtävissä jo muutamassa viikossa. Toivossa on hyvä elää! Kuitulisäksi on tulossa Sunwic ja annos tullaan aloittamaan todella pienestä, toivon mukaan hiljalleen kasvavissa määrin.

Rasvahappojen pilkkoutumiseen hän kehotti kokeilemaan ruoansulatusentsyymiä, joka sekin tulee olemaan Biolatten tuote; Superzym. Myös sen kanssa lähdemme todella varovaisesti liikenteeseen ja toivomme, että myös rasvat alkaisivat pilkkoutumaan sen myötä. Testi kertoi myös, että mm. proteiinien pilkkomisessa oli ongelmaa jonkinverran, vaikkakaan ei yhtä pahasti kuin rasvojen kanssa.

Nämä päästään ottamaan käyttöön toki yksitellen ja ylipäänsä vasta, kun saamme näitä jostain hankittua. Todennäköisesti jostakin luontaistuotekaupasta, olettaisin että Life olisi oikea osoite Turussa. Mutta täytyy vielä perehtyä asiaan ja yrittää edes joku saada hankittua mahdollisimman pian :)

Verikokeita tullaan ottamaan läjä, jotta saadaan joitakin asioita suljettua pois. Hän tosiaan ohjasi ja varasi meille ajan lääkärille, joka kirjoittaa lähetteet ja pääsemme sitten verikokeille. Joten tuloksien saaminen menee juhannusviikolle. Mutta Leolta otetaan maidon kaseiini -allergiatesti, koska käyttämässämme korvikkeessa on kaseiinia. Se selittäisi suoliston tulehdustilaa, vaikka ilmeisen epätodennäköistä onkin. Silti tuollainen on hyvä sulkea pois. Sitten otetaan sinkki, B12-vitamiini, D-vitamiini sekä rauta varastoarvot. Tämän lisäksi vielä katsotaan, että löytyykö keliakia-geeniä, jotta nähtäisiin onko keliakiaan riskiä vaiko ei.

Kuten sanottu, niin koen saaneeni paljon käynnistä irti. Lähinnä sain tietää, mikä suolistossa on suurimpana ongelmana ja vihdoin niitä idoeita, millä niitä asioita voitaisiin mahdollisesti lähteä korjaamaan. Verikokeiden jälkeen olemme jälleen asteen verran fiksumpia :)

//Lisättäköön vielä, että todellakin uskon ja luotan ihan tavalliseen lääketieteeseen edelleen. Kyllä, jatkamme allergialääkettä, ummetuslääkettä, otamme säännöllisesti perusverikokeet, tavan länsimaisen lääketieteen lääkäri seuraa lapseni kasvua ja kehitystä. FLT -puoli kuitenkin mielestäni antaa vastauksia moneen kysymykseen suoliston kunnosta ja vaikutuksesta kokonaisuuteen. Tämä lisäys, koska juttuni veti jo kaksi kyselyä puoleensa ensimmäisen 10 minuutin aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti