maanantai 17. heinäkuuta 2017

Vauhdin hurmaa!

Ostimme Leolle potkupyörän huhtikuussa ja alotimme treenit olohuoneesta, josta etenimme harjoittelemaan potkupyöräilyä lumiseen Ruissaloon. Niitä ensimmäisiä fiiliksiä potkupyöräilystä löytyy TÄÄLTÄ. Huhtikuusta on kehitytty hurjasti ja tällä hetkellä potkupyöräily on parhautta. 


Omalla kotipihalla ja talon edustalla on pyöräilty paljon; asfaltilla, nurmella, hiekalla sekä mäkiä ylös ja alas. Tämä lapsi tuntuu nauttivan haasteista; mitä vaikeampi maasto, niin sen hauskempaa. Ei tuo kai muuten tahtoisi aina mennä nurmella tai hiekalla!


Taidot kehittyvät nyt hurjaa vauhtia ja viikonloppuna uskalluimme jo ajelemaan Aurajoen rannassakin. Potkupyöräily-kunto on vielä rajallinen, mutta jaksaa tuo taapero jo useamman 100m sillä painella menemään. Kaatuminen ei haittaa, vaan sen jälkeen nostetaan vain pyörä takaisin pystyyn ja matka jatkuu. 


Viikonloppuna alkoi jo huomata, kuinka välillä uskallutaan kunnolla istumaan satulaan ja vähän nostamaan jalkojakin ilmaan vauhdista nauttien. Tästä voisi todeta, että tasapaino kehittyy koko ajan ja taidot sitä myöten. Tasapainon vuoksi tämä hankittiin ja sitä tämä potkupyörä kyllä ihan tosissaan näyttää kehittävän!


Uskoisin, että vauhti tulee nyt kasvamaan kohisten vielä ennen kuin potkupyöräilyn joutuu lopettamaan talven tullen :) Tämä on nimittäin Leon lempipuuhaa ja pyöräilemään pitäsii päästä aina säännöllisin väliajoin.

Löytyykö muilta potkupyörä? :)

10 kommenttia:

 1. Me ostettiin polkupyörä vasta neljännelle lapselle. Hyvä peli oli. Tosin kengät kuluu nopeasti. Vajaa neljävuotiaana oppi ajamaan tavallisella pyörällä ilman apupyöriä. Hiljentämistä ei vaan meinaa hoksata. Jarruttaa kyllä, mutta pysähdyksiin asti ja jalat maahan. Pieni hiljentäminen ja polkemisen jatkaminen ei vielä onnistu.
  Mukavia potkupuöräilyjä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tämän ikäisellä nuo vaatteet kuluu olipa tekeminen mitä tahansa! Möyritään, kontataan, kiivetään, römytään :D <3

   Ja kyllä se vauhdin hiljentäminenkin varmasti alkaa sujumaan jo pian! :)

   Poista
 2. Hienosti Leo on kehittynyt potkupyöräilyssä. Tuntuu olevan hyvin energinen lapsi. Aurajokiranta! Opiskelin aikoinani Turussa ja kaipaan sinne aina vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurajoki on niin ihana <3 Aurinko, ranta, ne laivat.. Kaikki :) Ja energiaa tuossa pojassa piisaa, välillä ihan uskomattoman paljon!

   Poista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia :) Tuo potkupyörä on kyllä hyvä keksintö! Harjoituttaa tasapainoa hyvin.

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kätevä tasapainon kehittäjä :)

   Poista
 4. Vautsi, hyvältä näyttää meno! Vitsi, pitäiskö itekin hommata vielä tälle kesäkaudelle.. Oishan tässä aikaa, talvi tai ainakin se lumi tulee kuitenkin taas tosi myöhään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tässä on vielä joitakin kuukausia ennenkö joutuu pistämään pyörää varastoon :) Meidän kokemuksella voin vain suositella; se ilo millä tuo potkuttelee menemään ja kaupanpäälle tasapainot ja muut mitä pyörä kehittää!

   Poista
 5. Meillä on ollut Puky jo viime kesästä, nyt jo lasketaan kovaa mäissä. Hienosti sielläkin sujuu jo pyöräily! Ja niin hieno pyörä!

  VastaaPoista