torstai 24. elokuuta 2017

Ei juo, ei syö

Leo on hiljalleen alkanut vähentää veden ja kauramaidon juomista pidemmällä aikavälillä, mutta nyt tilanteena alkaa olla aikalailla tyhjät vaipat ja täys stoppi. Sen lisäksi tämä uhkaa edetä myös syömisen puolelle; ei meinaa ruokakaan kelvata. Mitä ihmettä tämä on? Siihen ei oikein osaa kukaan mitään sanoa. Joku vaihe vai kenties lopun alkua?
 

Tilanne näytti jo niin lupaavalle, että kotiutin jälleen meille ison kasan uutta testattavaa. Ilmeisesti tämä oli kuitenkin virhe, koska tästä se alamäki hiljalleen alkoi. Kauralastut ja hirssijauhot näistä ovat vasta päässeet käyttöön.


Mustikka-hirssipuuro maistui hurjan hyvin vajaa viikko sitten. Ilman netin ihmeellistä maailmaa, allergia-lasten fiksuja päitä ja ihmisten ihanaa tapaa jakaa reseptejä ei olisi tullut mieleenkään, että hirssistä voisi saada edes teoriassa yhtään mitään vispipuuron tyylistäkään. 

Leon vispipuuro:

7,5dl vettä
1dl päärynäsosetta
2dl kuorittua ja huuhdottua hirssiä
n. 2dl mustikkaa
Ripaus suolaa

Mittaa kattilaan kaikki ainesosat ja keitä hirssi kypsäksi. Sitten vedä sauvasekoittimella sileäksi ja sähkövatkaimella vielä jonkin aikaa kuohkeammaksi (ilmeisesti onnistuu myös pelkällä sauvasekottimella halutessa?). 


Tämän puuron jälkeen kuitenkin alkoi kovaa kyytiä nirsoilu kaikkea kohtaan kasvavissa määrin; ensin se juominen ja tänään ruoka. En oikein tiedä, että oliko ongelma kyseisessä puurossa vai olisiko se vain sattumaa.


Kellään hyviä ideoita miten saada taapero juomaan? Mehujäät lentävät lattialle. Ruokiin ei nestettä juurikaan ekstraa saa. Erilaisia laseja, pillejä, pulloja ja mukeja on kokeiltu iso kasa. Ekstra suolaisen syöminen ja janon tuottaminen ei ole vaihtoehto. Nuhaa on ollut, mutta en usko kuitenkaan minkään selittävän tätä lakkoilua; jos jatkuu niin pakkohan se siinä kohti on lääkärille mennä käymään. Jääpalat eivät olleet kivoja. Bonne-vesi ei kelpaa. 

Se on aina tuskallista, kun hyvin syövä ja juova lapsi alkaa yht'äkkiä tällaiseen lakkoon joka viedään askel askeleelta pidemmälle. Vähällä ruoalla nyt selviääkin, mutta nestettä pitäisi jotenkin saada varmaan alas. Ruiskuhan se on viimeinen vaihtoehto, mutta se on jotenkin niin kurja. No, ei auta kuin katsoa mihin tämä tästä kehittyisi seuraavaksi. Äidillä vain meinaa olla pieni huoli pienestä taaperosta.

1 kommentti:

  1. Uppoaisiko sininen mustikkavesi vaikka taikavetenä markkinoituna?

    VastaaPoista