keskiviikko 9. elokuuta 2017

Pieni suuri 2v!

ONNEA 2-vuotias LEO! Kyllä, tänään minun rakas pieni taaperoni on virallisesti 2v ikäinen. Itseasiassa ollut jo useamman tunnin ajan :)


Kaksi vuotiaani osaa juosta, kiivetä (vaikka toisinaan onkin aika varovainen), hypätä (vaikka toisinaan ääniefektit ja yritys on itse hyppyä korkeammat), tehdä kuperkeikan, sanoa ainakin kymmenen selkeää sanaa ja yhden lauseen, tehdä leikkiruokaa äidille ja leikkiä erilaisia leikkejä autoilla sekä duploilla, DVD:n katselu olisi kova juttu, rakastaa muita ihmisiä, tarkistaa äidin läsnäolon säännöllisin väliajoin, keskittyä kirjanlukuun ainakin 10 sekuntia ja olla kaikin puolin ihana taapero.

Kaksi vuotiaani osaa myös ilmaista omaa tahtoaan; itkeä, huutaa ja vetää spagetiksi. Hän osaa myös olla maailman hellyyttävin; halata kovasti, pusutella, käpertyä syliin tai kainaloon sekä silittää sattuessaan sille tuulelle. Hän hoitaa välillä suurella rakkaudella vauva-nukkea, kunnes iskee tarve mennä seisomaan vauva-paran päälle. Hän osaa myös hassutella, painia äidin tai isän kanssa sekä kutittaa muita ihmisiä.


Kaksi vuotiaallani on sopivia ruoka-aineita kuusi kappaletta: hirssihiutale, päärynäsose, karitsa/lammas, possu, pensasmustikka ja kauramaito. Näitä kuutta ruoka-ainettaan hän syö enemmän kuin mielellään tällä hetkellä, vaikka joku hiukan meinaakin oireilla. Hänellä on lääkkeitä käytössä melkein sama määrä, kuin ruoka-aineita. Valitettavasti näin. Kaksi vuotiaani osaa syödä lusikalla sekä haarukalla, mutta toisinaan on edelleen mukavampaa syödä sormin. Hän osaa juoda normaalista mukista ellei juuri sillä hetkellä kaipaa virkistystä ja kaada kaikkea pitkin syliänsä. Häneltä sujuu lihojen pureskelu, kunhan ne ovat riittävän pieniä palasia ja pensasmustikat menevät helposti pinsettiotteella napsien.

Kaksi vuotiaani on mitä mainioin pieni ihmisen alku ja rakastan häntä koko sydämestäni <3 Mitään en tuossa pienessä taaperossani vaihtaisi. Hän on täyttä rakkautta ja ilostuttaa meidän jokaista päiväämme olemalla oma ihana itsensä!

Minulla on sunnuntaina juhlituista juhlista edelleen hurjan hyvä fiilis, vaikka niitä seurannut yö oli aika kamalanhirveä. Jos joku haluaa fiilistellä vielä meidän viime vuoden syntymäpäivä -juhlia kun Leo täytti 1v, niin se onnistuu TÄSTÄ. Pakko todeta noita kuvia selaillessa, että ollaanhan me eteenpäin menty. Tänä vuonna oli jo oikeasti kakkua.

8 kommenttia:

 1. Onnea Leolle ja ihana kirjoitus tämä :))

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea Leolle :) Näitä kirjoituksia on aina ihana lukea itse myöhemmin.

  - Nina / Monta syytä rakastaa

  http://www.montasyytarakastaa.com

  VastaaPoista