maanantai 21. elokuuta 2017

Sadepäivän touhut

Kuukausittain jokainen Mammalandian bloggaaja kirjoittaa yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja nyt elokuussa aiheena on sadepäivän puuhat. 

Aloitetaan siitä, että meitä ei ole tehty sokerista ja me voimme ulkoilla myös sadesäällä. Meillä asuu taapero joka tykkää ihmetellä lätäköitä ja möyriä kurassa. Joten osan sadepäivistäkin käytämme ulkoillen. Toisaalta taas liian kovaa sadetta huonolla vaatetuksella taaperomme ei voi sietää; tämä tuli koettua kesäkuussa kun kesäinen sade pääsi yllättämään ja huutohan se siitä iski, kun pieni ihminen kastui päästä varpaisiin.


Sadesäällä ulkoilu ei meillä eroa tavallisesta ulkoilusta; leikkipuistoon me yleensä suuntaamme säällä kuin säällä. Suurin ero on siinä, että sadesäällä emme yleensä kaiva potkupyörää esiin vaan kuljemme autolla/rattailla tai kävellen. Mutta Leolla varusteet on sitä luokkaa, että satoi tai paistoi, niin aina voi vapaasti touhuta ulkona :)
Leo on kuitenkin arkipäivinä päiväkodissa ja siellä he aikalailla ulkoilevat joka säällä pariin kertaan päivässä. Tämän vuoksi olen antanut itselleni luvan kaatosateella viettää viikonloppu-päiviä sisällä. Me mm. muovailemme, piirrämme, väritämme, liimaamme tarroja tarrakirjaan, teemme palapelejä, luemme kirjoja, leikimme pallomeressä, ajamme autoilla parkkihallissa, painimme ja heitämme kuperkeikkoja sängyssä sekä katselemme DVD:itä


Meidän sadepäiviin kuuluu yleensä myös Skanssin kauppakeskuksessa leikkiminen tai kirppis-kierros Turun seudun lastenkirppiksillä.Itse olen sitä mieltä, ettei todellakaan joka päivä tarvitse ulkoilla. Sisälläkin voi tehdä niin paljon kaikenlaista, että jos fiilistä sateeseen lähtemiseen ei löydy, niin en tunne huonoa omaatuntoa sisälle jäämisestä. Ulkoiletteko te säällä kuin säällä vai voiko välillä jäädä sisälle?

Mitä teillä tehdään sadesäällä?

Vilkaise myös:

9 kommenttia:

 1. Musta pieni annos ulkoilmaa piristää, ja koitan joka päivä, säällä kuin säällä, edes piipahtaa ulkona tai kävellä työmatkat tms. Mutta ei tietysti huonoa omaatuntoa tarvitse potea, jos aika kuluu mukavasti sisätiloissakin :) mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta, että edes se pieni happihyppely päivässä, niin kummasti piristyy ja ajatus juoksee paremmin :)

   Poista
 2. Musta pieni annos ulkoilmaa piristää, ja koitan joka päivä, säällä kuin säällä, edes piipahtaa ulkona tai kävellä työmatkat tms. Mutta ei tietysti huonoa omaatuntoa tarvitse potea, jos aika kuluu mukavasti sisätiloissakin :) mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että ulkoilette reippaasti myös sadesäällä. Moni ei viitsisi. Meillä luetaan sadepäivänä, jos ei olla töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on hyvää ajanvietettä kyllä sadepäiviin :)

   Poista
 4. Mekin käydään yleensä ulkona sateellakin. Hyvät varusteet pelastaa paljon! :D

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varusteilla on kyllä iso rooli tässä touhussa :)

   Poista
 5. Ompas kivaa puuhaa. :)

  Me ulkoillaan tai sitten rakennellaan Legoilla, tehdään junarata ja kaikkea mitä kotona sisällä voi tehdä. Välillä tosin me soitellaan soittimilla ja maalaillaan :)

  Kivaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, soittimilla soitteleminen kuulostaakin kivalle :)

   Poista