maanantai 18. syyskuuta 2017

Vatsataudissa tk:hon?

Vatsatauti, iski kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän pieneen touhottajaamme.Lauantaina ruoka maistui heikosti ja uni sitäkin paremmin. Minä lähdin töihin päivällä ja Leon piti saada viettää iskän kanssa mukava päivä. No, se päivä meni oksentaessa, ripuloidessa sekä torkkuessa. Launtai-sunnuntai yö oli vaikea, kuten myös sunnuntai-maanantai. Sunnuntaina enää ripuloitiin ja sillä tiellä ollaan toistaiseksi. Leo on kovin voipuneen oloinen, joten ainakin tämä päivä ollaan vielä kotosalla. Luulen, että suolioireisen lapsen kanssa on katsottava kokonaisvointia; ripuli saattaa kestää vaikka seuraavan kuukauden, kuka tietää.

Sitten päästään asiaan, jota en vieläkään ymmärrä. Sairaslomalappu ja vatsataudissa terveyskeskukseen. Kyllä! Lähdemme klo 10 näytille. Menemme neuvolan vieressä olevaan huoneeseen, pienten vauvojen välittömään läheisyyteen, käpälöiden suurella todennäköisyydellä useampaa samaa asiaa kuin niiden pienten lasten vanhemmat. Joku voisi vääntää rautalangasta, miksi siellä täytyy tällaisen taudin kanssa käydä näytillä? Lapseni ei toivottavasti enää siellä käydessämme oksenna ja tuskin juuri sinne osuu ripuliakaan, eikä tuo huuda kipuakaan enää jatkuvalla syötöllä. Eli yhtälailla siellä joudutaan uskomaan minun sanaani kuin puhelimen päässä; puhelimen päässä asioiden emme vain sairastuttaisi kaikkia muita. Mutta näin tämä ilmeisesti menee. 

Nyt jännityksellä jäämme odottamaa, että kuinka huonoon kuntoon tämä tauti sai suoliston ja kuinka monta askelta mennään takapakkia. Katsotaan, mitä tuleman pitää!

Muutama vinkki vatsataudin varalle, joilla meillä on selvitty mahdollisimman vähällä työllä
 • Lapsi saa syödä sitä, mikä maistuu (meillä se on ollut nakit ja päärynämehu)
 • Vuoraa sohva ja/tai sänky pyyhkein, kosteussuojin sekä lakanoin
 • Pidä jalassa housut; ripulien peseminen housuista on helpompaa, kuin esim. sohvasta
 • Yritä saada oksennuksista koppi; jos et saa, niin pese sohvaa välittömästi ja suihki esim. hajunpoistaja-ainetta
 •  Huolehdi nesteen saannista; vaikka ruiskulla jos muuten ei mene

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, voiton puolella jo onneksi <3

   Poista
 2. Se on kyllä älytöntä, että lähteä nyt vatsataudissa näyttäytymään terveyskeskukseen. Tsemppiä ja paranemisia teille :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 3. Pikaista toipumista pienelle 💙💙

  Minäkään en ymmärrä, miksi lapsen tai aikuisen on siinä vatsataudissa tai muussa herkästi tarttuvassa taudissa raahautua terveyskeskukseen hakemaan saikkulappua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä minäkään :/ Mutta näin se ilmeisesti vain menee. Ja kiitos <3

   Poista
 4. Paljon voimia teille. Toisella lapsellani oli vauvana Rota-virus ja jouduttiin sairaalaan viikoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rota-virus on aikamoinen vissiin kun kunnolla iskee :/

   Poista
 5. Onpa kyllä ihan älytöntä.. :/ Paranemisia sinne pikkuiselle!

  VastaaPoista
 6. Ai kauheeta, joutuu menemään näytille lääkäriin! 😩 Meillä riittää että soitetaan neuvolaan ja terveydenhoitaja voi kirjoittaa 3 pv. Ainoa minkä itse tarvitsen tuon todistuksen lisäksi töihin on miehen työssäolotodistuksen.

  Paranemisia sinne!<3

  VastaaPoista