maanantai 9. lokakuuta 2017

Se pelätty rokotus tulee

Huomenna on se päivä. Nimittäin me haemme Leolle Mpr-rokotteen huomenna aamulla. Minua kammottaa, pelottaa, stressaa, oksettaa.. Yhtään ei voi ennustaa mitä oireita ja vointeja se tuo tullessaan, voi ainoastaan toivoa koko sydämestään, että oireet olisivat vähäisiä. 


Olemme ottaneet ensimmäisen kerran Mpr-rokotteen n. 9kk iässä, koska lähdimme Italiaan parin viikon reissulle. Silloin oletimme suoliston toipuvan maitopohjaisen korvikkeen tekemistä tuhoista kovaa vauhtia, ruokavalion kasvavan askel askeleelta ja olimme onnellisen tiedottomia siitä, mitä edessäpäin vielä olisikaan. Mpr-rokote.. Muistan vain tuon pienen lapsen oksentelun, kivun, huudetut yöt, jokaisen ruoan epäsopivaksi muuttumisen. Ja ei se kaikki edes tullut samantien vaan hiljaa hiipien. Yht'äkkiä kaikki neljä sopivaa ruoka-ainetta oli epäsopivia, korvikkeen sopivuus oli suuri kysymysmerkki, lapsemme oli pitkään hyvin kipeä, jäimme kokeilutauolle. Seuraavat sopivat kiinteät löytyi vasta sitten reilun vuoden iässä eli liki 5kk rokotteen jälkeen.

Mpr-vahviste olisi pitänyt ottaa jo 1,5v iässä mutta yksinkertaisesti Leon tilanne ei ole ollut siihen suotuisa. Nyt kuitenkin otetaan härkää sarvista ja katsotaan, mitä tuleman pitää. Mä melkein jo itken ajatuksesta, että tuotamme sillä yhdellä piikillä jälleen järjettömät kivut ja epämukavuudet tuolle lapselle. Suolisto on nyt paremmassa kunnossa kuin ikinä, vaikka jollekin onkin oirehdittu lähiaikoina. Silti se tuo edes pientä optimistisuutta, että ehkä tästä selvitäänkin vähillä oirehdinnoilla? Ei lainkaan oirehdintaa?


Huomenna kuitenkin tuikataan tälle pienelle, rakkaalle taaperolle piikki ja toivotaan parasta. Tiedän monen moniallergisen, suolioireisen selvinneen tästä todella vähin oirein ja sen vuoksi olen edes hiukan toiveikas. Pitäisikö joku meille vaikka peukut pystyssä?

7 kommenttia:

 1. Miksi otatte, eihän se mikään pakko ole. Suosituksia on, mutta ei kukaan pakota siihen.

  VastaaPoista
 2. Peukut pystyyn teille! Hurjan rankkaa, kun lapsella on kipuja. Toivottavasti rokotteesta ei tule teille haittoja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten kun niitä haittoja tulee niistä ei kukaan kanna vastuuta.

   Poista
 3. Oli pakko kommentoida suolioireisen refluksikon/astmaatikon vanhempana, meillä ei ole mpr edelleenkään otettuna ja lapsi täyttää 6. Jos niitä oireita ”kuollakseen” pelkää, kannattaa tutustua rokotteeseen ja lykätä edelleen tai jättää ottamatta. 😉 tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Voi voi. Jos teillä on jo yksi mpr rokote pohjilla niin eihän teillä mitään kiirettä ole seuraavaa saada. Ihan rauhassa voi odottaa vaikka sinne 6 vuotiaaksi ja antaa vasta sitten.

  VastaaPoista
 5. Mikään ei pakota ottamaan, mutta ehkä vielä enemmän pelkään tauteja, joita vastaan rokotteella voi suojautua. En pystyisi antamaan itselleni anteeks, jos lapseni veisi esim. tuhkarokko. Olen punninnut tätä asiaa paljon ja mielestäni aikalailla joka näkökulmasta, jutellut useamman lääkärin ja usean moniallergisen lapsen äidin kanssa. Me olemme päätyneet rokotteen antamaan tiedon valossa, joka meillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa sitten tutustua tauteihin joita vastaan mpr antaa suojan. Tuhkarokko ei ole mikään tappava tauti saati sikotauti tai vihurirokko ja teillähän on jo yksi rokotus joten.. En panikoisi. Median luoma pelko on ikävä mutta niin on ne haitatkin joilla voi olla loppu elämän kantavat seuraukset. Elämä on valintoja.

   Poista