keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

LAUTASELLA-messut (sis. lippu-arvonnan)

Moni on blogini Facebookissa ja Instagramissa osallistunut lapsimessujen lippuarvontoihin, joihin sain bloggaajapassin sekä pari lippua arvottavaksi (nekin arvonnat ovat vielä käynnissä). Nyt sain bloggaajapassin myös LAUTASELLA-messuille ja toki myös lipun arvottavakseni.


Lautasella-messut ovat gluteeniton, vege, vegaani, allergia, elävä- ja raakaravintoon keskittyvät messut. Ne järjestetään Helsingin messukeskuksessa 27.-28.4. Järjestäjänä on keliakiliitto sekä messukeskus, mutta yhteistyössä on sitten allergia&iho&astma -liitto, vegaaniliitto sekä elävä raakaravinto ry.

Itse lähden ensisijaisesti hakemaan sieltä tietoa, ideoita ja tutustumaan mahdollisesti kaikenlaisiin tuotteisiin. Hiljalleen alan hyväksymään, että meillä tulee olemaan varmasti vielä pitkä matka siihen, että Leo voisi syödä kaikkea. Jos voi ikinä syödä kaikkea. Niin joskus kun nousemme täältä syvistä vesistä, niin kuvittelen hyötyväni vegaanien sekä keliaakikkojen tuotteista, resepteistä ja muista. Koska kotimaiset viljat, maito ja kananmuna ovat kaikki suuria elementtejä, joiden saaminen ruokavalioon lienee jossain hyvin kaukana tulevaisuudessa.

Messu-ohjelmaa selatessa itselleni nousi ensimmäisenä silmille allergia-puolen luentoja. Lauantaina käsitellään mm. anafylaksiaa, kokemuksia tattari-allergiasta sekä munan/maidon/viljojen korvaamista ruoanlaitossa. Aika hyvän kuuloinen kattaus! Perjantaina olisi tarjolla erityisruokavaliot varhaiskasvatuksessa - uusi toimintamalli käyttöön -luento, joka kiinnostaisi itseä kamalasti, mutta taitaa jäädä väliin valitettavasti itsellä. Molempina päivinä olisi mahtava kattaus gluteenittomaan ruokavalioon liittyviä luentoja; omille silmille pomppasi mm. kun vatsa vaivaa - mikä on oireiden takana sekä gluteenittomia viljoja monipuolisesti. Raakaruoka puolella on luento Suoliston mikrobiomi – ruoki myös suolistosi asukkaita, joka myös kiinnostaa itseä suuresti. Näiden lisäksi on pitkä lista muitakin luentoja tarjolla; kurkkaa TÄSTÄ tarkemmin :)

Messuilta löytyy oletettavasti paljon erilaisia esittelijöitä ja todennäköisesti myös joitakin tarjouksia; joista muutamia löytyi jo Messukeskuksen sivuiltakin. Sitten pakko nostaa vegaanibrunssi, jonka ruokalista löytyy täältä sekä gluteeniton lounas-buffet, jonka ruokalista täällä, niin vielä erikseen esille :) Hinnatkin löytyvät kyseisten linkkien takana. Kuulostaa aika hyville, eikö vain? :)

Itse oletan, että messuilta voi saada paljonkin irti, kun sinne menee katselemaan ja ihmettelemään aivan rauhassa (kyllä, äiti saa omaa aikaa, kun taapero jää kotiin!). 

Loppuun minulla on vielä ilo arpoa teille yksi messulippu. Lippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn messuille eli yhden päivän lippu kyseessä. Osallistumisaika päättyy 15.4. klo 18 NÄIN OLET MUKANA ARVONNASSA: 

1. Liity blogini lukijaksi täällä bloggerissa, ala seuraamaan minua IG:ssä
ja/tai tykkää blogini FB-sivusta. Jokaisesta saat yhden arvan eli ilmoita 
kommentissa monellako arvalla olet mukana (1-3 arpaa)

2. Jätä kommentteihin toimiva sähköpostiosoite, koska sitä kautta olen yhteydessä
arvonnan voittajaan. 

ONNEA ARVONTAAN! :)

16 kommenttia:

 1. 1 arpa

  jessicalonnberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana kahdella arvalla :)! inkkarih@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Vau, en olisi näistä messuista edes kuullut, ellet olisi maininnut, eli kolmella arvalla matkaan täältäkin! :)

  VastaaPoista
 4. Kahdella arvalla mukana :) (blogger ja fb)
  Marika.isabella@gmail.com

  VastaaPoista
 5. 2 arpaa, instassa seuraan :) ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Yhdellä arvalla mukana :) juulia.bee@luukku.com

  VastaaPoista
 7. 2 arpaa, olisi kiva päästä.

  Krisu

  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 8. 2 arpaa. En ole ennen käynyt tuolla, vai onko uusi juttu...

  Tiina

  Ilovetaide(a)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana kahdella arvalla :)
  Nelli.hiltula@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Yhdellä mukana :)
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 11. mukana anytime85@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Mukana yhdellä arvalla.

  Minna.maria.kosonen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa, yksi arpa :D

  cherries_jubilee@live.fi

  VastaaPoista
 14. Kahdella arvalla mukana
  Meeri.kotikumpu@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Arvonta päättyi eilen illalla ja voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti! :)

  VastaaPoista